Planera för sommarens sportevenemang

Det finns så klart otaliga sportevenemang att ta del i under året men särskilt på sommaren finns det ett flertal som är populära i hela Europa. Den som gillar sportsbetting har säkerligen sina favoriter att satsa på även om man mest spelar för skojs skull. Online sportsbetting och casinospel kan vara en rolig förströelse där du kan testa allt från slots till Black Jack. Om du vill testa sportsbetting för första gånger är det en bra idé att läsa på så mycket som möjligt för evenemanget du vill satsa på.

UEFA Womens Champions League i Cardiff

I år hålls UEFA Womens Champions League i Cardiff, Wales men även om du inte vill boka flygresa dit kan du följa ligan på TV eller online. Matcherna kommer att spelas i Wales för första gången någonsin och de kommer att ta rum på Cardiff City Stadium i början an juni, några dagar innan kvalet för herrarnas liga tar plats på en annan arena i Wales. Du kan boka dina biljetter redan nu om du känner dig sugen på att resa till Storbritannien och ta del av ligan. Annars kan du enkelt följa resultaten på många olika sajter så att du håller dig uppdaterad.

Cardiff City Stadium är en relativt ny arena men har redan haft matcher i världsklass som UEFA Super Cup år 2014. Samma år ökades kapaciteten och nu kan 33 000 besökare få plats. Förutom fotboll kan man besöka stadiet för konserter och andra matcher, som rugby till exempel.

Damfotboll i Storbritannien

Damfotboll är en snabbt växande sport, både i Storbritannien och i resten av Europa. I Wales har sporten också en stark tradition och landet har flera gånger varit hem för olika ligor som UEFAs liga för ungdomsfotboll (damer). Sporten växer i popularitet hos ungdomar och fler tjejer börjar spela fotboll i Wales årligen. Cardiffs egna lag, Cardiff Met, har länge dominerat ligan Premier League och vunnit hela tre säsonger i rad. Laget har också representerat Wales i tidigare års UEFA Womens Champions League men har än så länge inte tagit sig särskilt långt i spelen. I år har laget en ny coach, Jayne Ludlow, som tidigare tagit hem segern i ligan med andra lag. Hon anser att damfotbollens ökande popularitet har medfört en höjd standard i spelet och därmed mer spännande matcher som drar fler och fler besökare varje säsong.

Om du inte vill resa utomlands men ändå följa ligan

Du behöver som sagt inte lämna hemmet bara för att du vill följa ligan: de flesta större matcher kan ses på TV eller via internet och du kan alltid följa resultaten på många sajter där du hittar sportnyheter. Kvalen inför ligan pågår nu i slutet av april och början av maj så du kan kolla upp om dina favoriter kommer att ta sig vidare eller inte. Om inget lag du känner till kommer att spela i ligan men du ändå vill satsa på matchen är det alltid smart att lära sig mer om laget innan du gör ditt val.