Eftersom du hittat till denna sajt lär du ha ett intresse som du dessutom delar med många personer runt om i världen – nämligen kärleken till sport. På denna sajt finns samlat information och fakta om några av de absolut största sportarrangemangen i världen. Här får du chansen att lära dig mer om arrangemangen som du kanske inte hade så bra koll på innan eller varför inte nörda ner dig inom specialområdet du ofta läser om. Vad som är ett stort och betydelsefullt sportarrangemang kan givetvis variera från person till person och från nation till nation. Det finns dock några event som du bör känna till om du gillar sport. Exempelvis de Olympiska spelen som är ett av de absolut största och påkostade arrangemangen i världen, oavsett kategori. Alla kanske inte känner till dess fascinerande historia?

Olympiska spelen i modern tid arrangerades för första gången 1896 men redan långt innan detta förekom liknande tävlingar i det antika Grekland. På den tiden förekom det också tävlingar och inslag som i dagens samhälle inte alls skulle förknippas med begreppet sport.

Fotbolls-VM som arrangeras av FIFA och finalen i amerikansk fotboll i USA, Superbowl, är två andra viktiga sportarrangemang som du kan fördjupa dig inom på denna sportsajt. Just fotbolls-VM har arrangerats var fjärde år sedan 1930 men fick ställas in två gånger. Känner du till anledningen till detta? Gällande Superbowl är det inte ett måste att vara sportintresserad för att kunna ta del av detta arrangemang i USA. Superbowl är så mycket mer än bara en amerikansk fotbollsmatch.